Pasik és csajok éjszakája

00_pasiéscsajmeghívó copy

http://www.magyarszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=40265:pasik-es-csajok-ejszakaja&catid=1:foldal&Itemid=1

Izgalmas vállalkozás tanúi lehetnek a Magyar Színház idei első premierjének nézői és mindazok, akik ellátogatnak az eseményre. A Sztankay Ádám – Szabó Borbála: Facér pasi naplója című darab november 16-ai bemutató előadása után, a hazaindulás helyett installációval egybekötött képzőművészeti aukcióba csöppennek, amely kiállítással, koncerttel és vetítéssel folytatódik.

„Egy szép májusi napon elbringázol pároddal a Duna-partra, egy jó gulyás és friss lángos közben eldöntitek, mi legyen az esti mozi. Másnap ugyanúgy kelleti magát a tavasz, csak a program változik: megtudod, hogy elérkezett tizenöt éves házasságod utolsó napja, az estét már egyedül várod.
A facér pasi naplója című interaktív előadás a színészek közreműködésével és a publikum asszisztenciájával boncolgatja: miként érhet véget ilyen baleseti hirtelenséggel egy házasság?
A játék résztvevői arra is választ keresnek: miféle élet jöhet az elmúlás után?”

A produkció Sztankay Ádám  Life.hu-n elérhető  blogja alapján készült. Rendező: Őze Áron.

Az elmúlásról nincs információnk, az előadás után azonban egy színházi program megszokott menetéhez képest minden megváltozik. A nézőknek a szervezők nem sok időt hagynak a tanulságokon merengeni, hiszen már készen várja őket az afterparti, ez alkalommal nem a színházi büfében, zártkörűen, hanem a közönséggel ünnepelve, művészeti galériákban és éjszakai klubokban megszokott programokkal.
Az este hátralévő része egy képzőművészeti aukcióval kezdődik. Az aukcióra bocsátott művek alkotóinak névsora a középgenerációs hazai képzőművészek legjobbjaiból állt össze. Kalapács alá kerülnek Kovács Lola, Miksa Bálint, Király András, Romvári Márton, Kontra Ágnes, Nagy Gábor György, Hetesi Attila, Vincze Ottó, Kati Vilim, Kupcsik Adrián, Rabóczky Judit munkái.
Rendhagyó módon a licitálást nem művészettörténész, hanem a színház igazgatója, Őze Áron vezeti, a színház akadémistáinak közreműködésével.
A kikiáltási árak a megszokottnál alacsonyabban indulnak, melyekre az előzetes és helyszíni regisztrációval és sorszámmal rendelkező megjelentek tehetnek ajánlatot.
Annak is érdemes az előadás után a színházban maradnia, aki nem akar licitálni, hiszen az est az aukcióval nem ér véget. Záróeseményeként a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar koncertezik, és az este egésze alatt DJ és VJ produkciókat hallhat, láthat a színházban egyébként ilyenfajta szórakozáshoz nem szokott nézősereg.

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.